AP logo watermerk

E-Training

Binnenkort neemt u deel aan de online training agressiepreventie. Op deze pagina vindt u een korte toelichting op uw individuele online trainingssessie.
Mocht u hierna nog vragen hebben dan kunt u ons altijd contacten via e-mail of telefonisch (06-52538007).

Wat heeft u nodig?
De door u geplande trainingssessie vindt plaats via een computerverbinding. U heeft dus een computer, tablet of een smartphone nodig. Op het door u te gebruiken apparaat moet het mogelijk zijn beeld en geluid af te spelen. Voor het goed laten verlopen van de trainingssessie heeft u een programma nodig op uw apparaat. U kunt kiezen tussen de programma’s Skype en Webex. Mocht geen van deze programma’s al op uw apparaat zijn geïnstalleerd neem dan even contact met ons op. We helpen u dan, wanneer u dit prettig vindt, met het geïnstalleerd krijgen van het programma Webex op uw apparaat.
Ook wanneer een van de programma’s wel op uw apparaat is geïnstalleerd maar u nog onbekend bent met de werking ervan neem dan gerust contact op.

De organisatie van de uitvoering.
Wij hebben van u of uw organisatie uw naam, e-mail en telefoonnummer ontvangen en de datum en het tijdstip waarop de trainingssessie plaatsvindt. Enkele dagen voorafgaand aan de uitvoering van uw trainingssessie wordt door ons telefonisch met u contact opgenomen. We maken dan even kort kennis en bespreken met u via welk programma (Webex, Skype) de uitvoering van de trainingssessie gaat plaatsvinden. Mocht het nodig zijn dan begeleiden wij u met het installeren van Webex of Skype op uw apparaat. Op de voor de trainingssessie afgesproken datum en tijdstip neemt de trainer met u contact op via Webex of Skype. Zorg er altijd voor dat u ook telefonisch bereikbaar bent.

Wat doen we in de trainingssessie?
In de trainingssessie leert u door te doen. Een trainer en acteur begeleiden u in uw training. De trainer geeft uitleg over en laat u oefenen met: Hoe om te gaan met burgers die boosheid uiten over de eigen situatie; hoe reageren op het afreageren van de burger op de organisatie; hoe de grens stellen bij beginnende agressie. Bij ieder van deze onderdelen oefent u met een acteur korte communicatieve interventies/aanpakken. De trainer geeft tips hoe u, uw aanpak nog effectiever kunt maken.

Hoe bereidt u zich voor?
Als voorbereiding op de trainingssessie bekijkt u een aantal korte video’s. Deze video’s geven u een beeld van de dynamiek van boosheid en agressie, het verschil hiertussen en de aanpak ervan. De informatie uit de video’s maakt dat de trainingsopdrachten voor u nog duidelijker zijn. De video’s vindt u door op deze link te klikken.

Heeft u vragen?
Neem bij vragen of onduidelijkheden contact met ons op.
Dit kan via ons contactformulier e-mail of telefonisch (06-52538007).