Online opleiding Hoofd Agressie Interventieteam (AIT)
voor gemeenten en sociaal domein
De kwaliteit en effectiviteit vergroten van het agressie-interventieteam?
Met onze online-opleiding Hoofd AIT leert u wat nodig is om een effectief interventieteam op te zetten en in de tijd te borgen. Voor zowel de leden van het interventieteam als voor uw organisatie bent u het aanspreekpunt voor deze vorm van bijstand verlenen aan collega’s bij een agressie-incident. U leert daarbij te werken en organiseren vanuit de procedure ‘veilig vorderen’.
Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor professionals werkzaam bij een gemeente die de rol gaan uitoefenen van Hoofd AIT. De opleiding is ook geschikt voor personen die deze rol al uitvoeren en verder willen professionaliseren. Te denken valt aan coördinatoren agressie en geweld; arbo-coördinatoren; preventiemedewerkers; medewerkers Facilitair en andere professionals die betrokken zijn bij het treffen van preventiemaatregelen gericht op het thema ‘agressie gericht tegen gemeentelijke medewerkers’.
Wat leert u in deze opleiding?
U krijgt de tools aangereikt om in uw organisatie een agressie-interventieteam op te zetten en te borgen. Daarbij leert u de procedure ‘veilig vorderen’ kennen die de leidraad vormt voor het optreden van het agressie-interventieteam. Onder andere de volgende onderwerpen komen in de opleiding aan bod:
- Visie op agressie vanuit inwoners en de visie op het Agressie-interventieteam (AIT)
- De opzet, organisatie en werkwijze van een AIT
- Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het Hoofd AIT
- Profielschets van het Hoofd AIT en het AIT lid
- Kansen en bedreigingen voor het AIT
- Het komen tot een plan van aanpak voor het AIT en werken vanuit een jaarplan.
Hoe wordt gewerkt?
De onderstaande onderwerpen en vraagstukken worden behandeld in 3 online bijeenkomsten van 2,5 uren. Deze bijeenkomsten vinden normaliter plaats 1x per 2-3 weken. Daarnaast vindt er 1x een online individuele sessie plaats van 1 uur. In deze individuele sessie wordt vooral ingegaan op uw persoonlijke vragen m.b.t. het opzetten of verder vormgeven aan het AIT binnen uw eigen organisatie. Het tijdstip waarop de sessie plaatsvindt is voor de uitvoeringsdatum van de derde online bijeenkomst. Tussen de bijeenkomsten door bestaat de mogelijkheid van het uitwerken van een opdracht. De maximale grootte van de deelnemersgroep bedraagt 6 cursisten.
Wat zijn de kosten?
De kosten van deze opleiding bedragen € 795,-, exclusief btw. Facturering vindt plaats voor aanvang van de opleiding. Na afloop van de opleiding ontvangt u vanuit AgressiePrevent een certificaat van deelname wanneer u aan alle bijeenkomsten hebt deelgenomen en de opleidingsopdracht is afgerond. U kunt zich na certificering laten inschrijven in het betreffende opleidingsregister van AgressiePrevent.
Interesse in deze opleiding?
Meld u dan hier aan.